FANNY




Jag fotade Fanny idag. Här kommer en bild.

JOHN MAYER - PERFECTLY LONELY



Had a little love but I spread it thin
Falling in her arms and out again. 
Made a bad name for my game around town
Torn out my heart and shut it down.

Nothing to do, no where to be
A simple little kind of free
Nothing to do, no one but me 
And thats all I need

Im perfectly lonely
Im perfectly lonely
Im perfectly lonely Yeah
Cause I dont belong to anyone and nobody belongs to me

I see my friends around from time to time
When their ladies let them slipt away 
And when they ask me how I'm doing with mine
This is always what I say

Nothing to do, no wher to be
A simple little kind of free
Nothing to do, no one to be
Is it really hard to see

Why Im perfectly 
Im perfeclty lonely 
Im perfectly lonely Yeah
Cause I dont belong to anyone nobody belongs to me

And this is not to say
There never comes a day
Ill take my chances and start again

And when I look behind
At all my younger times
I'll have to thank the wrongs
That led me to a love so strong

Im perfectly lonely
Im perfectly lonely
Im perfectly lonely Yeah
Cause I dont belong to anyone and nobody belongs to me

Thats the way its the way its the way that I want it
Thats the way its the way its the way that I want it
Thats the way its the way its the way that I want it
Thats the way its the way its the way that I want it
Thats the way its the way its the way that I want it

CARL




Två bilder på Carl som jag tog i morse. Jag vet inte om jag gillar den bäst i svart vitt eller färg så jag la upp båda.

Jag känner att det börjar bli lite enformigt att bara lägga ut porträtt på Carl, men jag ska fota med Fanny någon gång snart, så då får ni se någonting annat. ;)

REFLEXSKÄRM

Jag var såklart tvungen att testa reflexskärmen i morse, och jag är väldigt nöjd med den! Tyvärr är det inte perfekt skärpa på den här bilden, men det struntar vi i nu. ;)

Jag drömde inatt att jag hade köpt ett nytt objektiv. Ett vidvinkel. Jag blev så himla besviken när jag vaknade och upptäckte att det bara var en dröm. Det första jag tänkte när jag vaknade var nämligen "Jag måste ut och fota direkt!" -.- Typiskt.

JULAFTON: DEL TVÅ



De flesta av mina julklappar. :)
1. Reflexskärm 80cm (fem färger)
2. Twilight poster (158cm x 53cm)
3. Presentkort på vilken affär som helst i stan
4. Pengar
5. Mer pengar :)
6. New moon kalender med massa nsygga bilder på bland annat Taylor Lautner och Robert Pattinson! :D (Tack Fanny!)
7. Twilight "Limited Special Edition"
8. Digital Camera (engelsk foto-tidning)
9. Två böcker på engelska, bl.a. The Host av Stephenie Meyer (hon som har skrivit the twilight saga)
10. Godis!
Sen fick jag ett pannband och en bild som man klistrar på baksidan av datorn också (new moon ofc! :D). Pannbandet glömde jag att lägga med i bild och data-bilden hade inte kommit till posten än. Jag kan ha glömt någonting men jag tror att jag fick med det mesta. Pengarna jag fick funderar jag på att köpa en snowboard för. Jag ska nämligen på skid-läger till Trysil i februari så det skulle ju inte sitta fel att ha en snowboard tills dess. ;) Fast jag vill även köpa ett nytt objektiv så vi får väl se vad det blir.

Nej nu ska jag nog ta och vara lite social (eller kolla på twilight). GOD JUL!

JULAFTON: DEL ETT


bild 1: granar "på vägen ner till sjön"
bild 2: Broder Hampus och syster Jonnas hund Svante
bild 3: en bild som påminner väldigt mycket om en bild jag tog där förra året ;)
bild 4: fler granar

Julaftons morgon började med en promenad i snön. Jag hade tänkt att gå ner till sjön som ligger vid mormor och morfars skog, men tyvärr gick jag en omväg, som inte ledde till sjön. Det var mest en massa granar överallt. Men det var trevligt att komma ut och ta lite kort sådär på morgonen. Jag hade glömt min egna kamera hemma hos pappa så jag fick låna morfars Canon EOS 400D istället (jag har 350D). Tyvärr kollade jag inte igenom inställningarna från början så när jag kom hem och kollade på bilderna så var alla tagna med ISO 800. Jippie. Super brusiga är de verkligen, vilket var lite synd. Såklart.

BIO

JULLOV! Jippie!

Idag i skolan kollade vi först på niornas julshow (eller vad det kallas), sen dansade alla juldansen och runt halv elva var det dags att få sina betyg. Jag är nöjd med dem faktiskt! När jag kom hem från skolan gick jag ut på en ganska lång promenad, tog kort och frös lite ihjäl. Sen åt jag mat och när jag precis hade ätit upp min sista fiskpinne gick jag och kollade på klockan. 14.01. SHIIIIT! Bussen gick 14.03, så jag hade två minuter att ställa in sakerna i kylen, stänga av musiken, ta på mig ytterkläder, kolla så att jag hade biobiljetterna med mig och springa till bussen. Som tur var, var bussen försenad så jag hann. Anledningen till varför jag skulle med bussen var som ni kanske har förstått att jag skulle på bio. Med Lillie. Vi såg New Moon, och den var lika bra den här gången! LOVE.

Nu sitter jag här i mitt rum och är lite små sur över att jag glömde kameran hos pappa när jag fick så bråttom till bussen. Men ni för helt enkelt se de bilderna någon annan dag (förmodligen efter julafton).

GOD JUL!

MINA KATTER

Här kommer bilderna på mina katter som jag lovade. Den första (och tredje) heter Bastian och den andra heter Stina. Världens sötaste och snällaste katter. Det känns som att det var nyss vi var och hämtade dem men de är faktiskt fyra år gamla nu. Tiden går sjukt fort.

VODDLER


Nu har jag precis kollat på den här filmen. It's a boy girl thing. Den var faktiskt riktigt bra, även om det verkligen var en typisk amerikansk film. Den handlar om en populär kille och en "töntig" tjej som inte gillar varandra. Så plötsligt byts deras själar, så att killen har tjejens kropp och tvärtom. Problemet är att tjejen ska ha en intervju inför college och killen ska spela en viktig match där det kommer en talangscout och tar ut de bästa spelarna. Nu när de har bytta platser måste de alltså börja umgås för att fixa allting.

Jag såg filmen på Voddler. Som -för er som inte vet- är filmens motsvarighet till Spotify. Det var första gången jag använde det och det fungerade väldigt bra. Tyvärr fanns det inte så stort utbud, men några filmer finns det nog som man vill se. Och det kommer säkert fler med tiden. Tummen upp för voddler!

EN PEPPARKAKSPOJKE OCH HANS HUS



Idag har jag bakat pepparkakor hela dagen. Det är ganska mysigt faktiskt, men blir lite tråkigt efter ett tag. Goda blev de i alla fall. Förutom den sista plåten. De blev nååågot svarta, som ni ser på bilden, hahah! Mamma bad mig kolla om de var klara när klockan ringde, men jag har nog det kortaste minnet på denna planet, så de var inne i några minuter till. -.-

Imorgon ska jag gå på stan och köpa lite julklappar hade jag tänkt. Det är ju faktiskt inte så långt kvar till julafton nu, och jag har inte köpt någon julklapp ännu. Jag är osmart.

En grej till. Jag hörde på radion att de flesta har fått jullov nu? Jag ska gå i skolan ända tills på tisdag! Skit.

SISTA LÄXAN

Jag sitter just nu och håller på med min sista läxa. Egentligen är det inte ens en läxa, men jag har varit borta så mycket från spanskan det senaste så jag och Fanny fick ta hem och jobba lite hemma. Den här uppgiften spelar nog inte så stor roll, för vi har redan fått betyget i spanska, men ändå. ;) Vi har även fått betyg i so, svenska, hemkunskap och bild. Än så länge är jag nöjd i alla fall! :)

Igår valde jag ut lite bilder som ska skrivas ut och sättas upp på min vägg hemma hos mamma. Jag har fem ramar som bara ligger i ett hörn och väntar på att få bilder, och det ska bli kul att ha någonting eget uppsatt. Jag vet inte om jag är nöjd med bilderna jag valde, men jag ville ha dem i svartvitt, och det var svårt att hitta bilder att passade i det. Jag kommer förmodligen byta ut några av bilderna om ett tag om jag inte är nöjd.



Katten på 4:e bilden heter Stina och är världens sötaste och tjockaste katt. Jag har även en till katt som heter Bastian, och om jag orkar så kan jag fixa lite bilder på dem och lägga upp på bloggen! :)

GRÖNT




Jag är precis hemkommen från en promenad, där jag tog dessa bilder. Det är svårt att hitta någonting intressant att ta kort på nu på vintern tycker jag. Allt är så himla grått och trist, men jag gillade verkligen denna gröna färgen på mossan. :)

11:E DECEMBER

Sofia, jag och Lillie


Mathilda och jag


jag och Fanny


Malin och jag

Elin och jag

Jag ser lite lagom konstig ut på bilderna men man får väl bjuda lite på sig själv! ;)

Lite mobil-bilder från innan lucian igår. Det gick inte så väldigt bra om jag ska vara ärlig. Jag började sjunga på ett ställe där vi inte skulle sjunga och lite så... haha! Och sen var det en som svimmade och lite annat, men det var i alla fall roligt och det är väl det som räknas (jag menar inte att det var kul att hon svimmade, haha). ;)

GRATTIS ERIK

Japp. Grattis får vi väl ta och säga till Erik då då. :) Jag hade ju hoppats på Calle, men Erik är verklgien sjuk bra han med. Jag hoppas ändå att Calle lyckas med sin sångkarriär.


LUCIA



Idag har det varit Lucia-övning i skolan hela dagen och det var faktiskt riktigt roligt tycker jag. Imorgon har vi första framträdandet för skolan och sedan har vi ett på kvällen för familjer. Jag har i och för sig inte så stor betydelse i det hela, jag står bara i kören och sjunger. Men det är väldigt mysigt och kul ändå. :)

Tillagt: Var med i min kompis Fannys tävling där man kan vinna shampoo och balsam eller en signerad singel från Jonathan Fagerlund. Det är helt gratis att vara med så självklart ska du vara det! :D

MATTE + MUSIK




Jag sitter och jobbar lite i matte-boken och lyssnar på musik. Det är det New Moon postern på bilden står för. ;) Jag lyssnar nämligen på New Moon soundtrack. Det är super bra. Speciellt efter att man har sett filmen. Om ni inte har sett New Moon på bio så borde ni gå och göra det innan den försvinner. Och om ni inte har läst The Twilight Saga så borde ni definitivt göra det. Jag älskar de böckerna, och jag har inte hört av någon som inte tycker om dem. :)

ORGANISK KEMI

Japp. Det är vad jag har hållt på med hela kvällen. Plus lite Twilight och Habo kyrka. Vi
har NO prov imorgon nämligen, och jag kände att jag verkligen ville kunna hur man
räknar ut reaktionsformler... haha. ;) Och Habo kyrka ska jag och en vän ha en
redovisning om imorgon. Vi cyklade dit i fredags. Det ligger mitt ute i skogen. Men det
var faktiskt intressant, så vi får hoppas att det går bra på redovisningen.


Ebba och kyrkan.

BARNPORTRÄTT

En bild som jag tog för några minuter sedan på min låtsas bror.

ÖVERRASKNINGSFEST

Hejsan! Om någon vecka fyller en kompis till mig år, så då hade en annan kompis ordnat ett
överraskningskalas. :D Det var super kul. Vi hade party hattar och allt. Skitsnygga var de.
Personen blev väldigt chockad när alla hoppade fram, så det var också lyckat. Vi har mest
suttit och pratat, och det var verkligen roligt. Vi var även ute och gick en liten promenad
så jag tänkte dela med mig av två söta bilder på tre av mina bästa vänner! :)


IDOL

Hej vänner. Jag har precis kikat på idol 2009. Hjälp vad svårt att välja någon som ska åka ut.
Tove sjöng fantastiskt ikväll på den sista sången faktiskt, inte hennes stil från början, men hon
gjorde verkligen den låten hur bra som helst i sin egen version. Tove och Calle är nog mina
favoriter, men Erik sjunger så himla bra så man vet inte vad man ska ta sig till. Jag hoppas
verkligen att de alla tre blir någonting stort. Det förtjänar de. :)

De här bilderna hör verkligen inte till inlägget, men jag satt och tittade på lite gamla bilder och jag
fastnade för dessa. Jag har lagt upp dem en gång på min förra blogg tror jag, men det är nog
inte så många som har sett dem ändå.



VINTERN ÄR PÅ VÄG



Imorse när jag vaknade var det jätte fint ute, en massa frost över hela gräsmattan.
Tyvärr hade min lektion börjat för tio minuter sen, - jag hade försovit mig- så jag hann
inte gå ut och ta några kort. Däremot gjorde jag det när jag kom hem, och det var ungefär
samma ljus så jag  blev nöjd. :)

JOSHUA RADIN - I'D RATHER BE WITH YOU

Jag satt precis och lyssnade på musik och gjorde ett (otroligt tråkigt) skolarbete.
Så kände jag att jag var tvungen att dela med mig av musiken jag lyssnade på. ;) Så nu
gjorde jag en ny kategori, som är inspirerad av min vän Fanny, och alla andra andra som
har "Veckans Låt". Men jag kör på dagens låt. Då menar jag inte att jag kommer lägga upp
musik varje dag, utan när jag känner för det. Idag blir i alla fall dagens låt
Joshua Radin - I'd Rather Be With You.



Sitting here, on this lonely dock
Watch the rain play on the ocean top
All the things I feel I need to say
I can't explain in any other way

I need to be bold
Need to jump in the cold water
Need to grow older with a girl like you
Finally see you are naturally
The one to make it so easy
When you show me the truth
Yeah, I'd rather be with you
Say you want the same thing too

Now here's the sun, come to dry the rain
Warm my shoulders and relieve my pain
You're the one thing that I'm missing here
With you beside me I no longer fear

I need to be bold
Need to jump in the cold water
Need to grow older with a girl like you
Finally see you are naturally
The one to make it so easy
When you show me the truth
Yeah, I'd rather be with you
Say you want the same thing too

I could have saved so much time for us
Had I seen the way to get to where I am today
You waited on me for so long
So now, listen to me say:

I need to be bold
Need to jump in the cold water
Need to grow older with a girl like you
Finally see you are naturally
The one to make it so easy
When you show me the truth
Yeah, I'd rather be with you
Say you want the same thing too
Say you feel the way I do

AUTUMN



Höstbilder från oktober.

TILDA




Sådär. Nu vet nu hur jag ser ut också. :) Jag har ju i och för sig en bild i headern också men
den är ganska gammal. Från April det här året tror jag. Men det här kortet är så nytt som en halvtimma.
Jag har rast i två timmar så det är därför jag är hemma om det är någon som kanske undrar varför
jag sitter vid datorn vid den här tiden. Snart ska jag dock tillbaka till skolan och göra ett prov om
katolska, ortodoxa och protestantiska kyrkan. Jag hoppas att det går bra... Hej då!

RSS 2.0